Григор Димитров изглежда ще излезе в принудителна почивка. Най-добрият ни тенисист не е сред заявените за участие на Мастърса в Синсинати ($6 056 280). Заради срива в ранглистата българинът няма как да попадне в основната схема на турнира, който спечели преди две години, пише "Тема спорт".
 
Отделно от това, той не е информирал организаторите, че иска да се включи през квалификациите и в крайна сметка мястото му в Охайо "изстина".
 
Както е известно, право на участие в основната схема на Мастърс добиват тенисистите, които 6 седмици преди старта на турнира са сред най-добрите 44 в света. Справката показва, че по това време Димитров е бил под №48 в класацията на АТР. До снощи единственият тенисист, който се бе отказал от Синсинати, бе Хуан Мартин дел Потро, поради контузия.
 
Жребият за квалификациите и основната схема пък се тегли тази вечер и е малко вероятно да настъпи някаква значима промяна, която да облагодетелства хасковлията и той да попадне като резерва в надпреварата.
 
Това би означавало, че най-добрият ни тенисист ще пропусне втори Мастърс през този сезон. В началото на март той отказа Индиън Уелс, тъй като опитваше да се възстанови от контузията в дясното рамо. За съжаление българинът не само не успя да направи това, а проблемите му на практика се задълбочиха и той ще се озове под №74 в ранглистата в понеделник.
 
С оглед програмата, то на практика се очаква Григор да се завърне в игра за US Open. Последният турнир за сезона от Шлема започва на 26 август.