Александър Зверев постигна впечатляваща победа над световния №1 Рафаел Надал на финалите на АТП в Лондон, след като срази испанеца с 6-2 и 6-4 в първия мач за двамата в турнира. 

В "О2 Арина" германецът, който спечели титлата миналата година, не даде шансове на съперника си с по-добра игра през цялото време и съвсем закономерно постигна първия си успех срещу него след 5 поредни поражения. 

Надал определено не изглеждаше във форма и след  като поведе с 2-1 в първия сет, последваха 7 поредни гейма за Зверев, който не само че спечели първата част с 6-2, но и направи пробив още в първия гейм на втората. 

След това той спечели геймовете, в които сервираше, като за целия мач той той не допусна точка за пробив и спечели 30 от 34 точки, при които първият му сервис влезе в игра, което бе наистина забележително. 

В следващия си мач в  сряда Зверев ще се изправи срещу Стефанос Циципас в сблъсък на победителите от първите мачове, докато Надал ще опита да се върне на победния път срещу Данийл Медвед. Във вторник са срещите от другата група между Роджър Федерер и Матео Беретини и Новак Джокович и Доминик Тийм.