Доминик Тийм отдавна се доказа като вторият най-способен клейкортър в света на тениса след Рафаел Надал, но през последните две години израсна значително и се превърна в много повече от това. 

Четвъртфиналът от US Open и финала от Australian Open доказаха, че австриецът вече е сериозен претендент за всяка една титла от Тура.

Бившият треньор на 26-годишния състезател Гюнтер Брезник е сигурен, че възходът в играта му ще продължи и е въпрос на време да го видим на първото място в ранглистата:

„Много скоро той ще бъде №3 в света, въпрос на време е да стане №1. Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер от години предвиждат, че той ще бъде следващият №1“ сподели той пред ServusTV.

„Побеждавал е всеки от Топ 3, или топ 5 – не искам да изключвам Мъри и Вавринка, в най-добрите им години. Шапки долу за момчето. Има нужните качества и ще го докаже“, добави Брезник, цитиран от tenniskafe.com

Самият Тийм не крие амбициите си да гони по-високо класиране, като първата му цел действително е третата позиция:

„Би трябвало да се случи, тъй като Федерер има много точки за защитаване,“ коментира темата Доминик пред репортери във Виена след завръщането си от Australian Open. „Основната цел е да играя на същото ниво като в Австралия, след това резултатите в ранглистата ще се оправят от само себе си.“