Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

Тази седмица първенствата почиват, тъй като е време за контролите на националните отбори. Макар и в приятелски мачове, ще имаме възможността да се насладим на няколко големи сблъсъка между част от фаворитите на приближаващото световно първенство.

В петък домакинът на Мондиала Русия приема Бразилия, докато Аржентина на Лео Меси излиза срещу Италия. Именно "адзурите" са големият отсъстващ от шампионата на планетата, но това не прави проверката по-малко интригуваща. На вратата за италианците ще се завърне легендата Джанлуиджи Буфон, който след отпадането от Швеция на баражите обяви оттеглянето си.

Отново в петък, но от по-късен час, един срещу друг излизат последните два световни шампиона Германия и Испания. По същото време ще се проведе още Холандия – Англия, като "лалетата" пропускат втори пореден голям форум след Евро 2016. България също ще изиграе контрола. Съперник на "лъвовете" е Босна и Херцеговина на Миралем Пянич.

Програмата за седмицата:


В петък от 18.00 часа:
Русия – Бразилия

От 19.00 часа:
България – Босна и Херцеговина

От 21.00 часа:
Аржентина – Италия

От 21.45 часа:
Германия – Испания
Холандия – Англия
Португалия – Египет

От 22.00 часа:
Франция – Колумбия

В събота от 19.00 часа:
Швеция – Чили