Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

Вторият кръг на Първа лига ще завърши днес с мача Левски – Черно море. Срещата на "Герена" започва от 20.30 часа и "сините" ще търсят втора поредна победа след ерата на Делио Роси. От петък битката по нашите терени се подновява, като ЦСКА е домакин на Дунав Русе, а първенецът Лудогорец приема Локомотив Пловдив.

През седмицата обаче двата фаворита у нас имат евроизпитания. Разградчани гостуват в Унгария на Мол Види в реванш от втория квалификационен кръг на Шампионска лига и ще гонят задължителен гол, ако искат да избегнат продължения. Нулевото равенство в първата среща е коварен резултат, но специалистите продължават да смятат Лудогорец за фаворит.

ЦСКА ще пътува до Австрия за сблъсък с Адмира Вакер и има комфортна преднина от 3:0 в първия мач. Само чудо може да изхвърли "армейците" от Лига Европа и се задават здрави битки с датския гранд ФК Копенхаген, който през миналия сезон елиминира Лудогорец в същия турнир.

Славия пък приема Хайдук Сплит на "Васил Левски" след 0:1 в Хърватия. "Белите" пропуснаха отлични шансове срещу "шахматистите" преди няколко дни и сега ще покажат дали са си взели поука.


Международният турнир International Champions Cup продължава с пълна сила. До края на седмицата той предоставя на американските фенове няколко изключително интересни срещи. Хегемонът в Европа Реал Мадрид ще играе с Манчестър Юнайтед и Ювентус, Барселона има италиански препятствия – Рома и Милан, има и лондонски сблъсък между Арсенал и Челси.

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, 2-ри квалификационен кръг

В сряда от 21.00 часа:
Мол Види – Лудогорец (0:0 в първия мач)

Лига Европа, 2-ри квалификационен кръг

От 19.00 часа:
Славия – Хайдук (0:1 в първия мач)

Oт 20.00 часа:
Адмира – ЦСКА (0:3 в първия мач)

Първа лига, 2-ри кръг

Днес от 20.30 час:
Левски – Черно море

Първа лига, 3-ти кръг

В петък от 18.30 часа:
Ботев – Етър

От 20:45 часа:
Верея – Берое

В събота от 18.30 часа:
Черно море – Септември

От 20.45 часа:
Лудогорец – Локомотив Пловдив

В неделя от 18.30 часа:
Ботев Враца – Левски

От 20.45 часа:
ЦСКА – Дунав

В понеделник от 20.30 часа:
Славия – Витоша

International Champions Cup

Днес от 14.30 часа:
ПСЖ – Атлетико Мадрид

В сряда от 03.00 часа:
Манчестър Юнайтед – Реал Мадрид

От 03.30 часа:
Тотнъм – Милан

От 05.00 часа:
Барселона – Рома

От 22.00 часа:
Арсенал – Челси

От 23.00 часа:
Бенфика – Лион

В събота от 21.00 часа:
Интер – Лион

В неделя от 01.00 часа:
Реал Мадрид – Ювентус

От 03.00 часа:
Милан – Барселона

Заб.: Началните часове от International Champions Cup са в българско време.