Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

ЦСКА и Лудогорец продължават с европриключенията си. В четвъртък "червените" са домакини на датския гранд Копенхаген и ще се опитат да изненадат съперника си, който е определян като фаворит в сблъсъка. Срещата ще се играе на националния стадион "Васил Левски" и се очаква да присъстват над 25 хиляди зрители, които да подкрепят "армейците". В същия ден, но малко по-рано, Лудогорец приема Зрински Мостар. Разградчани определено не се намират във форма, но очакванията са да елиминират босненския тим.

През този уикенд се подновява и сезонът в английската Висша лига. Безспорното дерби на старта е между Арсенал и Манчестър Сити. Срещата на "Емиретс" ще е официален дебют за новия треньор на "топчиите" Унай Емери и той ще се опита да прекъсне серията на предшественика си Арсен Венгер от три поредни загуби от "гражданите". Интересното е, че в тях лондончани неизменно допускаха по три гола – 1:3 и 0:3 в последните два двубоя между отборите.

През уикенда ще се определят и носителите на Суперкупите на Германия и Испания: Айнтрахт Франкфурт срещу Байерн Мюнхен и Барселона срещу Севиля. За отбелязване е, че тази година трофеят при иберийците ще бъде в един мач.  

Програмата за седмицата:

Лига Европа, трети кръг

В четвъртък от 20.00 часа:
20.00 Лудогорец – Зрински  

От 20.45 часа:
20.45 ЦСКА – Копенхаген

Англия, Висша лига, 1-ви кръг: 

В петък от 22.00 часа:
Манчестър Юнайтед – Лестър

Събота от 14.30 часа: 
Нюкасъл – Тотнъм

От 17.00 часа:
Хъдърсфийлд – Челси

В неделя от 15.30 часа:
Ливърпул – Уест Хям

От 18.00 часа:
Арсенал – Манчестър Сити

Първа лига, 4-ти кръг 

В петък от 18.45 часа: 
Етър – Черно море

В събота от 18.45 часа:
Берое – Ботев

От 21.00 часа:
Дунав – Левски

В неделя от 18.30 часа:
Витоша – Лудогорец

От 20.45 часа: 
ЦСКА – Славия 

Суперкупа на Германия

В неделя от 21.30 часа:
Айнтрахт Франкфурт – Байерн Мюнхен

Суперкупа на Испания

В неделя от 23.00 часа:
Барселона – Севиля