Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

През тази седмица ще се изиграят мачовете от 4-ия кръг на Лигата на нациите. За България предстои решаващо гостуване на Норвегия. Мачът в Осло се явява финал и за двата отбора, като и равенството ще устройва "лъвовете". Това е така, защото имаме 3 точки преднина на върха пред скандинавците. Загуба за нашите допълнително ще заплете интригата. В друга интересна среща от турнира Испания приема Англия тази вечер. При успех, домакините почти сигурно ще си гарантират продължаване напред.

Вижте тук класирането във Висшата лига!

В края на седмицата се подновяват и клубните първенства. Най-големите дербита са в Англия и Италия. Във Висшата лига Челси приема сериозно разклатения Манчестър Юнайтед. Куриозното тук е, че бившият отбор на Жозе Моуриньо може да го уволни от мениджърския пост при "червените дяволи". В Серия "А" е ред на градското дерби Интер – Милан.

Вижте тук класирането в Серия "А"!

Сблъсъкът е много важен и от психологическа гледна точка, защото може да повлияе за бъдещето развитие на сезона за "нерадзурите" и "росонерите". В Ла Лига Барселона приема лидера Севиля и ще се опита да свали андалусийците от върха. Реал Мадрид пък ще търси първи гол от 4 мача насам при домакинството си на Леванте. И задачата за хегемона в Шампионска лига няма да е лесна, защото през миналата кампания и двата мача с този съперник завършиха наравно – 1:1 на "Бернабеу" и 2:2.

Вижте тук класирането в Ла Лига!

В Германия Борусия Дортмунд ще брани 1-то място при гостуването на Щутгарт, докато Байерн Мюнхен ще излиза от кризата при гостуването на Волфсбург. Баварците са без успех в Бундеслигата от 3 поредни срещи, в които допуснаха 2 загуби – 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах на "Алианц Арена", 0:2 от Херта в Берлин и 1:1 с Аугсбург у дома.

Вижте тук класирането в Бундеслигата!

В нашата Първа лига също предстои голямо дерби. Шампионът Лудогорец приема лидера Левски, като преди сблъсъка "сините" имат 2 точки преднина на върха. Това ще бъде и последен двубой на Пауло Аутуори начело на разградчани. ЦСКА има наглед лесна задача – домакинство на Етър. Очаква се в този мач "червените" да излязат на фланелките със закупената миналата седмица емблема и заради този факт на "Армията" е възможно да има над 10 000 зрители.

Вижте тук класирането на Първа лига!

Програмата за седмицата:   

Лига на нациите, 4-ти кръг

Понеделник от 21.45 часа:
Испания – Англия 

Вторник от 21.24 часа: 
Франция – Германия 
Норвегия – България 

Приятелски мачове

Вторник от 20.45 часа:
Бразилия – Аржентина

От 21.45 часа:
Белгия – Холандия 

Англия, Висша лига, 9-ти кръг 

Събота от 14.30 часа:
Челси – Манчестър Юнайтед

От 17.00 часа:
Манчестър Сити – Бърнли
Уест Хям – Тотнъм

От 19.30 часа:
Хъдърсфийлд – Ливърпул

Понеделник от 22.00 часа:
Арсенал – Лестър

Италия, Серия "А", 9-ти кръг

Събота от 16.00 часа:
Рома – СПАЛ

От 19.00 часа:
Ювентус – Дженоа

От 21.30 часа:
Удинезе – Наполи

Неделя от 21.30 часа:
Интер – Милан

Испания, Ла Лига, 9-ти кръг 

Събота от 14.00 часа:
Реал Мадрид – Леванте

От 19.30 часа:
Виляреал – Атлетико Мадрид

От 21.45 часа:
Барселона – Севиля

Германия, Бундеслига, 8-ми кръг

Събота от 16.30 часа:
Щутгарт – Борусия Дортмунд
Волфсбург – Байерн Мюнхен

България, Първа лига, 12-ти кръг

Петък от 20.00 часа
Верея – Ботев Враца

Събота от 15.00 часа:
Славия – Септември

От 17.15 часа:
Ботев Пловдив – Черно море

От 20.00 часа:
Лудогорец – Левски

В неделя от 17.30 часа:
Дунав – Локомотив Пловдив

От 20.00 часа:
ЦСКА – Етър

В понеделник от 20.00 часа:
Витоша – Берое