Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Първият етап на Лигата на нациите е към своя край. Тази вечер ще разберем дали България ще се класира на 1/2-финалите в нашата дивизия или ще претърпим болезнено отпадане. В София гостува Словения и "лъвовете" се нуждаят от изразителна победа, за да не зависят от другата среща в групата Кипър – Норвегия. В момента делим 1-то място със скандинавците, които обаче са с по-добра голова разлика. И само победителят ще продължи напред. Двубоят Швеция – Русия също се явява като финал в турнира, а Холандия търси поне точка при гостуването на Германия, за да продължи напред.

В края на седмицата се подновяват и клубните първенства. В Испания гвоздеят безспорно е между Атлетико Мадрид и Барселона. Преди сблъсъка на "Уанда Метрополитано" двата отбора са разделяни от една точка. Успех на "дюшекчиите" пък ще върне в играта за титлата Реал Мадрид, ако "белите" спечелят визитата си на Ейбар.

Вижте тук класирането в Ла Лига!

В Англия предстои лондонско дерби. Тотнъм посреща Челси, който още не познава вкуса на загубата. Съперниците са в подножието на върха и изостават съответно на 5 и 4 точки от лидера Манчестър Сити, което прави мача още по-важен. От своя страна шампионите също ще играят в столицата, но срещу Уест Хям, който е непобеден в три поредни срещи от Висшата лига.

Вижте тук класирането във Висшата лига!

В Италия най-голям интерес буди Лацио – Милан. "Орлите" и "росонерите" се очертават като основни конкуренти за място в Топ 4. Гостите ще са без своя голмайстор Гонсало Игуаин. Ел Пипита ще изтърпи първия си от двата мача наказание за червения картон, който получи при загубата от Ювентус. Хегемонът на Ботуша пък приема Спал, който след силното начало на сезона се смъкна в долната част на таблицата. 

Вижте тук класирането в Серия "А"!

Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд гостува на Майнц, който е в серия от два поредни успеха в първенството. Байерн Мюнхен пък ще се връща на победния път при домакинството си на Фортуна Дюселдорф. Баварците изостават на 7 точки от върха и нямат право на грешна стъпка в този мач, ако искат да се борят за Сребърната салатиера.

Вижте тук класирането в Бундеслигата!

В нашата Първа лига също има интересни мачове. Локомотив Пловдив приема лидера Лудогорец и ще се опита за втори път през сезона да победи шампионите след 1:0 в Разград. ЦСКА гостува на Дунав Русе, докато Левски приема Ботев Враца с Валери Божинов в състава си.   

Вижте тук класирането на Първа лига!

Програмата за седмицата:

Лига на нациите:

Днес от 21.45 часа:
България – Словения
Кипър – Норвегия
Германия – Холандия 

Утре от 21.45 часа:
Португалия – Полша 
Черна гора – Румъния
Швеция – Русия

Приятелски мачове:

Вторник от 21.45 часа:
Италия – САЩ

От 22.00 часа:
Франция – Уругвай

Англия, Висша лига, 13-ти кръг 

Събота от 17.00 часа:
Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас
Уотфорд – Ливърпул
Уест  Хям – Манчестър Сити

От 19.30 часа:
Тотнъм – Челси

Неделя от 15.30 часа:
Борнемут – Арсенал

Италия, Серия "А", 13-ти кръг

Събота от 16.00 часа
Удинезе – Рома

От 19.00 часа:
Ювентус – СПАЛ

От 21.30 часа:
Интер – Фрозиноне

Неделя от 16.00 часа:
Наполи – Киево

От 19.00 часа:
Лацио – Милан

От 21.30 часа:
Дженоа – Сампдория

Испания, Ла Лига, 13-ти кръг

Събота от 14.00 часа:
Ейбар – Реал Мадрид

От 21.45 часа:
Атлетико Мадрид – Барселона

Германия, Бундеслига, 12-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Байерн – Фортуна Дюселдорф 
Майнц – Борусия Дортмунд

България, Първа лига, 16-ти кръг 

Петък от 17.30 часа
Витоша Бистрица – Славия

Събота от 12.30 часа:
Септември – Черно море

От 15.00 часа:
Дунав – ЦСКА

От 17.30 часа:
Локомотив (Пд) – Лудогорец

Неделя от 12.30 часа:
Етър – Ботев (Пд)

От 15.00 часа:
Берое – Верея

От 17.30 часа:
Левски – Ботев (Вр)