Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Вижте тук класирането в Серия "А"!

В сряда Ювентус и Милан се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на Италия. "Бианконерите" са определяни като фаворит, но преди две години "росонерите" ги победиха за този трофей след изпълнение на дузпи. В края на седмицата двата отбора подновяват и битките си в Серия "А". В Торино отива Киево, докато Дженоа приема "червено-черните". Най-интересният двубой от калчото определено е Наполи – Лацио, докато Интер приема своя кошмар Сасуоло, от когото има 4 поредни загуби и 7 поражения в последните 8 мача.

Вижте тук класирането във Висшата лига!

В края на седмицата е време за дерби в истинския смисъл на думата. Арсенал приема Челси в лондонския сблъсък, от който печеливш може да се окаже Манчестър Юнайтед. При победа на "топчиите" и успех на "червените дяволи" над Брайтън, 20-кратният шампион на Англия ще се озове само на 3 точки от зона "Шампионска лига". Ливърпул и Манчестър Сити продължават борбата за титлата. Тази вечер на "Етихад" гостува Уувърхямптън, а в неделя "гражданите" ще се опитат да дресират "териерите" от Хъдърсфийлд. Мърсисайдци приемат на "Анфийлд" Кристъл Палас в опит да запазят преднината си на върха.

Вижте тук класирането в Ла Лига!

За испанските отбора предстоят реванши от 1/8-финалите за Купата на Краля. По всичко личи, че Реал Мадрид ще отмъсти на Леганес за отпадането през миналия сезон. "Белите" имат преднина от 3:0 след първия мач. Задачата на Барселона е доста по-сложна. Експерименталният състав на Ернесто Валверде падна с 1:2 от Леванте и сега ще търси обрат на "Камп Ноу". В Ла Лига за Реал предстои второ поредно андалусийско препятствие – Севиля, докато каталунците приемат Леганес, за когото седмицата определено няма да е лека.

Вижте тук класирането в Бундеслигата!

След кратка пауза се подновява и Бундеслигата. Шампионът Байерн Мюнхен има тежко гостуване на Хофенхайм. Баварците загубиха последните си две срещи на "Райн-Некар Арена", а сега трябва да спечелят на всяка цена, защото изостават на 6 точки от лидера Борусия Дортмунд. За рурци също предстои трудна визита – на Разен Балшпорт Лайпциг, който отново се е устремил към място в Топ 4.

Програмата за седмицата:

Англия, Висша лига, 22-ри кръг

Днес от 22.00 часа:
Манчестър Сити – Уулвърхямптън

Англия, Висша лига, 23-ти кръг

Събота от 17.00 часа:
Ливърпул – Кристъл Палас
Манчестър Юнайтед – Брайтън

От 19.30 часа:
Арсенал – Челси

В неделя от 15.30 часа:
Хъдърсфийлд – Манчестър Сити

От 18.00 часа:
Фулъм – Тотнъм

Купа на Италия, 1/8-финал

Днес от 22.00 часа:
Рома – Ентела

Италия, Суперкупа

Сряда от 19.30 часа:
Ювентус – Милан

Италия, Серия "А", 20-ти кръг

Събота от 16.00 часа:
Рома – Торино

От 21.30 часа:
Интер – Сасуоло

Неделя от 21.30 часа:
Наполи – Лацио

Понеделник от 16.00 часа:
Дженоа – Милан

От 21.30 часа:
Ювентус – Киево  

Купа на Испания, 1/8-финали, реванши

Сряда от 20.30 часа:
Атлетико Мадрид – Жирона (1:1 в първия мач)

От 22.30 часа:
Леганес – Реал Мадрид (0:3)

Четвъртък от 22.30 часа:
Барселона – Леванте (1:2)

Испания, Ла Лига. 20-ти кръг

Събота от 17.15 часа:
Реал Мадрид – Севиля

От 19.30 часа:
Уеска – Атлетико Мадрид

Неделя от 21.45 часа:
Барселона – Леганес

Германия, Бундеслига, 18-ти кръг

Петък от 21.30 часа:
Хофенхайм – Байерн Мюнхен

Събота от 19.30 часа:
РД Лайпциг – Борусия Дортмунд