Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Следващите дни могат да се окажат много важни за развитието на сезона за грандовете Барселона и Милан. На "Камп Ноу" каталунците приемат Севиля в 1/4-финален реванш от Купата на Краля. Домакините са с пасив от 0:2 след сблъсъка на "Рамон Санчес Писхуан" и задачата им няма да е никак лесна. Очаква се Ернесто Валверде да заложи на голямата звезда Лео Меси, който беше оставен да почива в Андалусия. Но сега присъствието на петкратния носител на Златната топка е наложително. В Ла Лига също предстои нелеко препятствие за каталунците – Валенсия, който не се отказва от борбата за място в Топ 4.

Вижте тук класирането в Ла Лига!

Програмата на Милан е още по-плашеща. "Росонерите" вече имат шанс само за един трофей през сезона – Купата  на Италия. Но съперник там е Наполи, който в рамките на няколко дни два пъти гостува на "Сан Сиро". В събота двата отбора не си вкараха голове на този стадион, но този път със сигурност ще има победител, тъй като крайният изход се определя в един двубоя. В неделя 7-кратният европейски шампион гостува на Рома. Съперниците се очертават като основни конкуренти за 4-то място в Серия "А", като в момента миланци имат точка преднина. Това означава, че загуба за Милан на "Олимпико", ще прати "вълците" на заветната позиция.

Вижте тук класирането в Серия "А"!

Английската Висша лига също предлага напечени мачове. В междинния кръг Ливърпул е домакин на коравия отбор на Лестър, а шампионите от Манчестър Сити гостуват на Нюкасъл. В неделя "гражданите" приемат на "Етихад" Арсенал в голямото дерби, ден по-късно мърсисайдци имат визита на Уест Хям. Манчестър Юнайтед на Оле Гунар Солскяер ще опита да продължи фамозната победна серия с домакинство на Бърнли. В края на седмицата "червените дяволи" ще "лъжат" "лисиците" на "Кинг Пауър Стейдиъм".

Вижте тук класирането във Висшата лига!

За лидерите в Германия – Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, има трудни гостувания. Баварците играят в дома на Байер Леверкузен, където спечелиха последните две срещи с голова разлика 9:3 (3:1 за първенство, 6:2 за Купата). Рурци пътуват до Франкфурт, където загубиха 3 пъти в последните 5 мача от местния Франкфурт. 

Вижте тук класирането в Бундеслигата!

Англия, Висша лига, 24-ти кръг 

Утре от 21.45 часа:
Арсенал – Кардиф

От 22.00 часа:
Манчестър Юн – Бърнли
Нюкасъл – Манчестър Сити

Сряда от 21.45 часа:
Борнемут – Челси

От 22.00 часа:
Ливърпул – Лестър
Тотнъм – Уотфорд

Англия, Висша лига, 25-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Тотнъм – Нюкасъл

От 17.00 часа:
Челси – Хъдърсфийлд

Неделя от 16.05 часа:
Лестър – Манчестър Юн

От 18.30 часа:
Манчестър Сити – Арсенал

Понеделник от 22.00 часа:
Уест Хям – Ливърпул

Купа на Италия, 1/4-финали

Вторник от 21.45 часа:
Милан – Наполи

Сряда от 21.45 часа:
Аталанта – Ювентус
Фиорентина – Рома

Четвъртък от 22.00 часа:
Интер – Лацио

Италия, Серия "А", 22-ри кръг

Събота от 19.00 часа:
Наполи – Сампдория

От 21.30 часа:
Ювентус – Парма

Неделя от 19.00 часа:
Интер – Болоня

От 21.30 часа:
Рома – Милан

Испания, Купа на Краля, 1/4-финали, реванши 

Сряда от 22.30 часа:
Барселона – Севиля (0:2 в първия мач)

Четвъртък от 22.30 часа:
Жирона – Реал Мадрид (2:4 в първия мач)

Испания, Ла Лига, 22-ри кръг

Събота от 19.00 часа:
Барселона – Валенсия

Неделя от 17.15 часа:
Бетис – Атлетико Мадрид

От 21.45 часа:
Реал Мадрид – Алавес

Германия, Бундеслига, 20-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен
Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд