Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица започва груповата фаза на Шампионска лига. Най-силният европейски клубен турнир ни предлага три големи мача между световни грандове. Първият сблъсък противопоставя Борусия Дортмунд и Барселона, които се изправят един срещу друг на "Сигнал Идуна Парк". Двата отбора не са се срещали помежду си през новия век, а рурци три пъти са приемали испански съперник у дома в групите на надпреварата. Статистиката показва една победа, едно равенство и една загуба при голова разлика 7:5.

Атлетико Мадрид пък ще търси частичен реванш от Ювентус за миналогодишното отпадане от 1/8-финалите. Испанците спечелиха с 2:0 у дома, но на Ботуша Кристиано Роналдо се развихри и с хеттрик донесе успеха с 3:0 за италианския хегемон, който го прати в следващата фаза. Сега и в двата отбора има много промени, като "бианконерите" са и с нов треньор в лицето на Маурицио Сари.

Фаворитите в група "А" ПСЖ и Реал Мадрид излизат един срещу друг. За домакините под въпрос са две от големите им имена – Килиан Мбапе и Единсон Кавани, но Неймар и звездното попълнение Мауро Икарди са на разположение за Томас Тухел. Добрата новина за Зинедин Зидан е, ч Еден Азар е напълно възстановен и вече направи официален дебют за "белите". Моторът в халфовата линия Лука Модрид обаче е аут. През сезон 2017/18 двата отбора се срещнаха помежду си на 1/8-финалите и Реал продължи напред след две победи – 3:1 у дома и 2:1 във Франция.

Вижте класирането във Висшата лига

В четвъртък започва и груповата фаза на Лига Европа, където България отново е представяне от Лудогорец. Разградчани приемат ЦСКА Москва, който е фаворит в група "Н", където са още Еспаньол и Ференцварош. Арсенал има тежко гостуване на Айнтрахт Франкфурт, докато Манчестър Юнайтед приема бившия отбор на Станимир Стоилов – Астана.

През събота и неделя е време за клубните първенства. В Англия и Италия ще станем свидетели на две големи дербита. Челси ще се опита да спре победния ход на Ливърпул в сблъсък, който ще се състои на "Стамфорд Бридж". В Серия "А" Милан е символичен домакин на градския съперник Интер. "Росонерите" не са печелили мача в шест поредни случая в калчото и сега ще се опитат да прекъснат негативната серия. В нея "нерадзурите" надделяха три пъти, три мача завършиха наравно.

Вижте класирането в Серия "А"

Гвоздеят в Испания безспорно е между Севиля и Реал Мадрид. "Белите" сигурно още помнят последното си гостуване на "Рамон Санчес Писхуан" – 0:3, а срещата отново беше през септември. Въобще, гостите нямат победа на този стадион в последните си пет мача на него във всички турнири. В тях андалусийците спечелиха четири, които бяха за Ла Лига, един завърши наравно – 3:3 за Купата на Краля.

Вижте класирането в Ла Лига

В Германия Борусия Дортмунд има гостуване на Айнтрахт във Франкфурт, където последните два сблъсъка завършиха без победител. Байерн Мюнхен ще се опита да се върне на победния път с домакинство на Кьолн, който в последните шест визити на "Алианц Арена" има четири поражения и две ремита.

Вижте класирането в Бундеслигата

У нас е време за най-старото столично дерби между Славия и Левски, докато ЦСКА приема Царско село. Лудогорец пък е домакин на новака Арда Кърджали.

Вижте класирането в efbet Лига

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, групова фаза, 1-ви кръг

Утре от 19.55 часа:
Интер – Славия Прага
Лион – Зенит

От 22.00 часа:
Аякс – Лил
Бенфика – РД Лайпциг
Челси – Валенсия
Борусия Дортмунд – Барселона
Наполи – Ливърпул
Залцбург – Генк

Сряда от 19.55 часа:
Брюж – Галатасарай
Олимпиакос – Тотнъм

От 22.00 часа:
Атлетико Мадрид – Ювентус
Байер Леверкузен – Локомотив Москва
Байерн Мюнхен – Цървена звезда
Динамо Загреб – Аталанта
ПСЖ – Реал Мадрид
Шахтьор Донецк – Манчестър Сити

Лига Европа, групова фаза, 1-ви кръг

Четвъртък от 19.55 часа:
ЧФР Клуж – Лацио
Айнтрахт Франкфурт – Арсенал
ПСВ Айндховен – Спортинг Лисабон
Карабах – Севиля
Рен – Селтик

От 22.00 часа:
Рома Истанбул Башакшехир
Еспаньол – Ференцварош
Порто – Йънг Бойс
Лудогорец – ЦСКА Москва
Манчестър Юнайтед – Астана
Уувърхямптън – Брага

Англия, Висша лига, 6-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Лестър – Тотнъм

От 17.00 часа:
Манчестър Сити – Уотфорд

Неделя от 16.00 часа:
Уест Хям – Манчестър Юнайтед

От 18.30 часа:
Арсенал – Астън Вила
Челси – Ливърпул

Италия, Серия "А", 4-ти кръг

Събота от 19.00 часа:
Ювентус – Верона

От 21.45 часа:
Милан – Интер

Неделя от 16.00 часа:
СПАЛ – Рома
Лече – Наполи

От 21.45 часа:
Лацио – Парма

Испания, Ла Лига, 5-ти кръг

Събота от 19.30 часа:
Атлетико Мадрид – Селта

От 22.00 часа:
Гранада – Барселона

Неделя от 22.00 часа:
Севиля – Реал Мадрид

Германия, Бундеслига, 5-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Байерн Мюнхен – Кьолн 

От 19.30 часа:
Вердер Бремен – РД Лайпциг

Неделя от 19.00 часа:
Айнтрахт – Борусия Дортмунд

България, efbet Лига, 10-ти кръг

Петък от 17.30 часа:
Черно море – Ботев Пловдив

От 20.00 часа:
ЦСКА – Царско село

Събота от 17.30 часа:
Ботев Враца – Дунав

От 20.00 часа:
Славия – Левски

Неделя от 17.45 часа:
Локомотив Пловдив – Берое

От 20.15 часа:
Лудогорец – Арда

Понеделник от 17.30 часа:
Етър – Витоша