Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази вечер България излиза срещу Англия в евроквалификация, която ще се играе на националния стадион "Васил Левски". Нашите имат едва три точки в групата след шест кръга, нямат победа от десет мача насам и логично са определяни като абсолютен аутсайдер. Гостите са в София с цялото си съзвездие, начело с Хари Кейн. Но и това не провокира интерес сред родните фенове и на трибуните ще има максимум 25 хиляди зрители.

В края на седмица се подновяват вътрешните първенства. Безспорно най-интересният мач е между големите съперници на Острова Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Преди него "червените дяволи" могат да бъдат оприличени с България, тъй като се намират в дълбока криза и са на едва две точки от зоната на изпадащите. Мърсисайдци пък са включили на последна предавка към заветната цел – първа титла от 1990 г. Възпитаниците на Юрген Клоп са убедителен лидер с пълен актив от 24 точки.

Вижте класирането във Висшата лига

В последните десет сблъсъка на "Олд Трафорд" обаче Ливърпул има само две победи във всички турнири. Но успехите са убедителни – 3:0 и 4:1. Юнайтед е надделявал в шест от случаите, единият от които със знаменития хеттрик на Димитър Бербатов, има и две равенства.

Вижте класирането в Серия "А"

В Италия хегемонът Ювентус приема Болоня и ще се опита да запази първото си място пред Интер. От своя страна "нерадзурите" гостуват на един от най-тежките си съперници в Серия "А" – Сасуоло. През миналия сезон миланци прекъснаха серията си от четири поредни загуби от този отбор след 0:0 на "Джузепе Меаца", а общият баланс в съперничеството показва 7 победи за Сасуоло, 4 за Интер и 1 равенство.

Вижте класирането в Ла Лига

В Испания Барселона преследва четвърта поредна победа от началото на шампионата при визитата си на Ейбар. През миналия сезон каталунците не спечелиха срещу баските – 2:2, а сега домакините се намират в добра форма и имат 8 точки от последните си 4 мача. Лидерът Реал Мадрид гостува на новака Майорка, като спечели последните си четири срещи на Балеарските острови, а една завърши наравно.

Вижте класирането в Бундеслигата

От големите първенства най-заплетено е в Бундеслигата. В Германия 7 отбора са разделени от едва 2 точки, като лидерът Борусия Мьонхенгладбах ще играе с Борусия Дортмунд на стадион "Сигнал Идуна Парк". Преди мача рурците направиха три поредни равенства в първенството, като всички бяха с резултат 2:2. "Жълто-черните" обаче играят силно у дома срещу Гладбах и са в серия от 5 поредни успеха над "жребците" при голова разлика 17:3.

Вижте класирането в efbet Лига

Най-интересният мач в България безспорно е между Локомотив Пловдив и Лудогорец. Левски пък приема Арда Кърджали, докато Ботев Пловдив е домакин на Лудогорец при официалния дебют на Ферарио Спасов начело на "канарчетата". 

Програмата за седмицата: 

Евроквалификации

Днес от 21.45 часа:
България – Англия
Франция – Турция
Украйна – Португалия 

Утре от 21.45 часа:
Лихтенщайн – Италия
Швеция – Испания

Англия, Висша лига, 9-ти кръг

Събота от 17.00 часа:
Челси – Нюкасъл
Тотнъм – Уотфорд

От 19.30 часа:
Кристъл Палас – Манчестър Сити

Неделя от 18.30 часа:
Манчестър Юн – Ливърпул

Понеделник от 22.00 часа:
Шефилд Юн – Арсенал

Италия, Серия "А", 8-ми кръг

Събота от 21.45 часа:
Ювентус – Болоня

Неделя от 13.00 часа:
Сасуоло – Интер

От 16.00 часа:
Сампдория – Рома

От 21.45 часа:
Милан – Лече

Испания, Ла Лига, 9-ти кръг

Събота от 14.00 часа:
Ейбар – Барселона

От 17.00 часа:
Атлетико Мадрид – Валенсия

От 22.00 часа:
Майорка – Реал Мадрид

Германия, Бундеслига, 8-ми кръг

Събота от 16.30 часа:
Аугсбург – Байерн Мюнхен
РД Лайпциг – Волфсбург

От 19.30 часа:
Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах

България, efbet Лига, 13-ти кръг

Петък от 17.30 часа:
Витоша – Черно море

От 20.00 часа:
Дунав – Етър

Събота от 17.30 часа
Ботев Пловдив – Лудогорец

От 20.00 часа:
Левски – Арда

Неделя от 17.45 часа:
Локомотив (Пд) – ЦСКА

Понеделник от 17.30 часа:
Царско село – Ботев Враца

От 20.00 часа:
Берое – Славия