Хари Кейн вкара поредните си два гола през сезона, за да помогне на Тотнъм да постигне разгромно 4:0 срещу Евертън. Така той подобри клубния рекорд на Теди Шерингам и вече има 98 попадения за лондончани в шампионата. 

Само през настоящата кампания нападателят вече се е разписал 20 пъти във Висшата лига и общо 28 във всички турнири в също толкова срещи от началото на сезона, което е абсолютно впечатляващо. 

Хюн Мин Сон даде аванс на Шпорите в 26-ата минута след подаване на Серж Орие, като се разписа в 5-о поредно домакинство на тима и така изравни рекорда на Висшата лига на Джърмейн Дефо. 

Веднага след паузата Сон асистира за Кейн, който бе в тънка засада, но голът остана. Кореецът удари и греда преди в 59-ата минута Кейн реализира за 3:0, макар и с късмет, тъй като по-скоро се получи рикошет в крака му. Така или иначе обаче, той подобри постижението на Шерингам и е много близо до границата 100 гола. 

В 81-ата минута Кристиан Ериксен завърши отлична комбинация, при която Кейн намери Орие, той подаде на Сон, който пък взаимодейства с Деле Али. Халфът с пета чукна към датчанина и той вкара. 

Така Тотнъм продължава борбата за четворката, като вече има 44 точки и се изравни с Ливърпул, макар и с мач повече. Карамелите пък допуснаха първото си тежко поражение при Сам Алърдайс.