Хари Кейн може да счупи рекорда на Висшата лига по голове в рамките на един сезон, уверен е мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино. 

Вчера нападателят се отчете с нови две попадения при 4:0 над Евертън, като подобри клубния рекорд на Теди Шерингам и вече има 98 в елита. 

Само за тази кампания той има 20 гола и е само на 11 от най-доброто постижение за сезон от 38 мача, което до момента са правили Алан Шиърън, Кристиано Роналдо и Луис Суарес. 

За сезон с 42 срещи пък №1 са Анди Коул и Шиърър с по 34 гола, което също може да бъде постигнато, ако лидерът на Шпорите продължава да бележи по същия начин в оставащите 15 срещи и разбира се няма контузии. 

„Той може да постигне всичко заради своето отношение и професионализма си. Може да направи каквото иска. Невероятен е начинът, по който работи. Професионализмът му е изключителен и винаги иска да се подобрява и да бележи още и още“ не пести похвалите си Почетино. 

„Трябва обаче задължително да се каже и това, че настройката му категорично е да помага на отбора. Да, вкарва много, но приоритетът му е  да работи за тима и точно това го прави толкова специален“ добави наставникът, като не спести похвалите си и за корееца Хюн Мин Сон, който се разписа в пети пореден домакински двубой. 

„Той игра много силно, но не само днес. През последните 3 месеца непрекъснато говорим за представянето на Сони. Той е много по-зрял и с играта си помага много на отбора. Увереността му се вижда и представянето му е фантастично през целия сезон“.