Тотнъм стигна до полуфинал за ФА Къп за втори пореден сезон, след като срази Суонси с 3:0 насред неговия „Либърти Стейдиъм”. Така лондончани са на 2 победи от първи триумф в надпреварата от 1991-а година. 

Въпреки че в състава на Шпорите имаше цели 7 промени, по-голямата класа на лондончани си каза думата и те постигнаха комфортен успех, като записаха 16-и пореден мач без поражение срещу Лебедите. 

Кристиан Ериксен бе голямата фигура за победителите, като отбеляза два гола. Той откри още в 11-ата минута, когато получи пред наказателното поле, напредна и с прецизен изстрел прати топката в далечния ъгъл. 

Гостите продължиха да контролират мача и Хюн Мин Сон вкара отново, но попадението бе отменено заради спорна засада. В добавеното време на първата част Ерик Ламела вкара гола на спокойствието, който бе идентичен с този на датчанина и така Тотнъм поведе с 2:0. 

Малко след почивката Мишел Ворм се отчете с две важни спасявания срещу бившия си тим, за да не допусне интригата да се върне, като първо спря удар на Олсон, а след това реагира отлично и при добавката с глава на Тами Ейбрахам. 

В 62-ата минута Ериксен гарантира, че до изненада няма да се стигне, след като отбеляза пак с изстрел извън наказателното поле, като в ситуацията и вратарят Нордфелд сякаш можеше да се намеси по-добре. Така халфът вече има 11 гола за сезона и продължава да бъде изключително ключова фигура за Шпорите, които след това затвориха спокойно мача.