Треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино се ядоса на журналистите, след като Шпорите изпуснаха аванса си в Милано и загубиха от Интер с 1:2 след късни голове на домакините. 

Това бе трето поредно поражение за лондончани, които играха без Киърън Трипиър и Тоби Алдервайрелд, останали на Острова по „технически причини”. Аржентинецът обаче бе запитан дали съжалява, че не ги е взел, което го ядоса и той обвини репортерите в липса на уважение. 

„Срещу Уотфорд и Ливърпул те бяха на терена. Колко удобен въпрос, а? Много е лесно да се говори за играчите, които не са били тук. Мисля, че трябва да говорим за футбол, защото така ме принуждавате да кажа нещо, което не е хубаво. Вие не уважавате футболистите, които днес показаха по-добри качества от съперника” сопна се Почетино. 

„Защо показвате неуважение към играчите, които не взеха участие в мача? Може да обвините мен и да ме критикувате за избора на стартов състав. Но моля, не показвайте неуважение към футболистите, които играят, тъй като решението е мое. Киърън, Тоби, имаме 25 играчи. От вашия въпрос излиза, че могат да играят само 11 души, докато останалите 13-14 не стават. Това са л***а! Разочарован съм, защото аз показвам уважение”. 

„Решението кой да играе е мое и то трябва да бъде уважавано, тъй като аз съм мениджърът. С думите си показвате твърде голямо неуважение към играчите, заели местата на тези, за които ме питахте. Не разбирам обаче, защо е така. Да си играч не е лесно. Аз съм отстрани и не тичам. Не е честно обаче спрямо тези, които бяха на терена и се раздадоха напълно” беснееше Поч, който все пак бе доволен от играта. 

„Представянето ни бе добро и резултатът трябваше да бъде различен. Всички ще се съгласите с това. Получихме обаче късни голове и за съжаление загубихме. Смятам, че направихме най-добрия си мач за сезона, но не взехме нищо от него”.