Тотнъм докопа много трудна победа над Бърнли с 1:0 благодарение на гол на резервата Кристиан Ериксен и остана близо до лидерите във Висшата лига. 

Шпорите се измъчиха, но все пак стигнаха до триумфа в дъжда на „Уембли”, за да останат твърдо на трето място с 39 точки. Виненочервените са 17-и с 12. 

Маурисио Почетино направи някои ротации в отбора си, като сензационно пусна Оливър Скип в състава, който стана 4-ият най-млад играч за Тотнъм бил титуляр във Висшата лига, започвайки на 18 години и 36 дни. 

Лондончани очаквано доминираха в двубоя, но пропуснаха няколко отлични положения, а и Джо Харт ги разочарова с някои великолепни спасявания, едно от които след паузата бе срещу Ерик Ламела, когато спаси удара му отблизо. 

През първата част Шпорите поискаха и дузпа за падане на Хари Кейн, който може би бе препънат от съперник, но Греъм Скот не отсъди такава. В крайна сметка обаче те взеха трите точки в 91-ата минута. 

Тогава Хари Кейн получи в наказателното поле с гръб към вратата, пусна встрани към Ериксен, който с прецизен удар в близкия ъгъл не остави шансове на Харт.