Уест Хям победи Тотнъм с 1:0 в лондонското дерби от 36-ия кръг на Висшата лига. Това е първо поражение за "шпорите" на новия има стадион, където тимът на Маурисио Почетино до момента не бе допускал дори гол.

Микейл Антонио в 67-ата минута отбеляза единственото попадение. Само след три дни футболистите на Маурисио Почетино приемат Аякс в първия полуфинал от Шампионската лига. за шпорите и борбата за топ 4 става по-сложна, след като Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед могат да скъсят дистанцията.

В 11-ата минута Сон бе изведен сам срещу Фабиански, но той спаси. Уест Хям отговори с възможност пред Андерсон, който стреля право в ръцете на Лорис. В 25-ата минута Моура се пробва от границата на наказателното поле, но не намери целта.
В края на полувремето Ериксен не успя да преодолее Фабиански отблизо.

Уест Хям започна силно второто полувреме. Арнаутович и Фредерикс направиха сериозни пропуски пред вратата на Юго Лорис. В 58-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Сон бе съборен в наказателното поле.

Уест Хям излезе напред в резултата в 67-ата минута, когато Арнаутович центрира отдясно, Микейл Антонио овладя с гърди и с хубав удар намери далечния ъгъл.

Последваха пропуски на Арнаутович и Антонио, а в 87-ата минута Лорис майсторски отрази удар на Диоп. В допълнителното време на мача Фабиан Балбуена изби удар на Винсент Янсен пред голлинията.