Победите на Ливърпул и Тотнъм в полуфиналните мачове от Шампионската лига могат да бъдат постигнати само със сърце, желание и непримиримост, заяви бившият английски национал и футболен анализатор Рио Фърдинан след успеха на "шпорите" с 3:2 срещу Аякс Амстердам. Във вторник пък Ливърпул разгроми с 4:0 Барселона.

"Лукас Моура... Всеки един от неговите голове беше брилянтен. Случилото се в Амстердам просто те оставя без думи. Два английски отбора направиха два големи мача в поредни дни. За подобно нещо се иска сърце, желание и непримиримост", заяви бившият защитник на Манчестър Юнайтед.

Глен Ходъл, бивш мениджър на Тотнъм, добави: "Страхотно! Видяхме две футболни чудеса в две поредни вечери, а Тотнъм имаше само 45 минути, за да вкара три гола. Доволен съм, че го направиха. Фен съм на този отбор от 8-годишен и се гордея с това постижение".

"Не съм виждал подобно нещо през живота ми. Тотнъм беше непримирим и дързък. Фернандо Йоренте създаде много проблеми на Аякс, а Лукас Моура вкара чудесни голове. Спърс просто не приемат загубите", заяви бившият нападател Крис Сътън.

Рууд Гулит пък благодари на Аякс за емоциите, които отборът поднесе на футболния свят в последните месеци: "Жалко за младите момчета от Аякс. На самия клуб няма да му бъде лесно, защото много от тях няма да бъдат в отбора през следващата година и ще трябва да градят нов. Но им благодаря за футбола, който показаха".