Опит на мениджъра на Тотнъм Маурсио Почетино да се пошегува, изглежда остана неразбран от Реал Мадрид, съобщава Би Би Си. Европейският клубен шампион от последните три сезона дори излезе с официално становище след думи на аржентинеца.

На въпрос, свързан с това къде ще бъде настанен отборът на Тотнъм в Мадрид за финала в Шампионската лига на 1 юни, Почетино отговори, че тренировките ще са на "Валдебебас" (базата на Реал). 

"Ще спим в хотел наблизо. Помолих Флорентино (президента на Реал Мадрид - Флорентино Перес) да ни позволи да спим в спортния комплекс, но той ми каза, че мога да спя там, когато стана треньор на Реал", заяви мениджърът на Тотнъм, който преди беше свързван с преминаване на "Сантяго Бернабеу".

От Реал посочиха в изявлението си, че са изненадани от изказването на Почетино. Нещо повече - белите подчертаха, че е "напълно невярно", че са получавали запитване за настаняването на "шпорите" на базата им.

Белите казаха, че винаги са били готови да откликнат на призиви за съдействие от страна на УЕФА, испанската федерация и останалите замесени страни във финала в Шампионската лига, пише "Дневник".

Ливърпул ще тренира на базата на "Реал" на 1 юни сутринта, а Тотнъм - на 30 и 31 май, уточняват белите. Финалът в Шампионската лига противопоставя Тотнъм и Ливърпул. Мачът е на стадиона на Атлетико (Мадрид) - "Уанда Метрополитано", на 1 юни от 22.00 часа.