Английският нападател Питър Крауч обяви края на футболната си кариера. 201-сантиметровият играч обяви решението си в официалния си профил в социалната мрежа "Туитър".

"След дълъг размисъл през това лято реших да сложа край на футболната ми кариера. Нашата прекрасна игра ми даде всичко. Благодарен съм на всички, които ми помогнаха да вляза във футбола и да остана толкова дълго време", написа 38-годишният Крауч.

Нападателят реализира 22 гола в 42 мача за националния отбор на Англия в периода 2005-2010 година, като участва на две Световни първенства в Германия 2006 и Южна Африка 2010.

На клубно ниво той постигна най-големите си успехи с екипа на Ливърпул от лятото на 2005 година до лятата на 2008 година, с който спечели купата на Футболната асоциация и Суперкупата на Англия, както и Суперкупата на УЕФА.

Крауч също така игра във Висшата лига за отбори като Саутхямптън, Тотнъм, Астън Вила, Стоук Сити и за последно в Бърнли през миналия сезон, като записа над 200 гола в повече от 700 официални мача.