Защитникът на Тотнъм Ян Вертонген заяви, че медийните спекулации за бъдещето му в клуба не са му оказвали влияние, след като той бе оставен извън отбора в началото на сезона. 32-годишният футболист, чийто настоящ договор изтича в края на сезона, пропусна първите три мача от кампанията във Висшата лига.

"Моето бъдеще не влияе върху представянето ми на терена. Наясно съм с възрастта си. Чувствам се доста млад. Искам да играя колкото се може повече мачове ... Много съм амбициозен и чувствам, че са останали няколко добри години в мен. Надявам се, че мога да помагам на отбора, докато мога".

"Предпочитам да не навлизам твърде дълбоко ... винаги има някакво движение в преговори по договорите, а сега е осмият ми сезон, имах страхотно минало. Чувствам се страхотно в момента по всеки един начин тук", заяви Вертонген.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че белгийският национал е важна част от плановете му. "Аз съм отворен за всичко, а това е сделка между клуба и него. Ще видим какво ще се случи, защото винаги има две страни във всички сделки. Ян винаги е бил важна част от моя проект и това чувство няма да се промени", каза Почетино.