Германският колос Байерн Мюнхен няма никакво намерение да си почива по време на зимната пауза. След като стана ясно, че баварците ще излязат с оферта към Манчестър Сити за крилото Лерой Сане, сега на дневен ред е треньорският пост.

Според вестник "Телеграф" мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино се приближава към стадион "Алианц Арена". Специалистът е провел разговор с шефа си Даниел Леви наскоро, в който е коментирал бъдещето си.

Вестник "Дейли мейл" описва положението на Почетино като "неспасяемо", тъй като той е настроил част от играчите срещу себе си. Както е известно, "шпорите" са 14-и след първите 12 кръга във Висшата лига и са само на 6 точки над зоната на изпадащите.

Кристиан Ериксен, Ян Вертонген и Тоби Алдервейрелд заплашили, че ще напуснат клуба, ако Почетино остане на поста си. Затова босовете започнали да мислят за раздяла с наставника още през зимата.

Това автоматично вкарва Байерн в играта за подписа на специалиста. Мюнхенци са водени временно от Ханзи Флик и се предполага, че искат да върна Пеп Гуардиола начело на отбора, но Поч отдавна минава за една от целите на клуба.

Според вестник "Абендцайтунг" спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич е голям фен на аржентинеца, но въпреки това Поч е едва четвърти избор за Байерн след Гуардиола, Ерик тен Хаг и Томас Тухел.