Босът на английския Тотнъм Даниел Леви направи гневен коментар за пандемията COVID-19.

"Всеки ден чета или слушам за трансфери на футболисти през идващото лято. Тези информации са написани или звучат така, сякаш нищо не се е случило.

Хора, събудете се и осъзнайте огромния мащаб на случващото се около нас! Повече от 786 хиляди по света са заразени с коронавирус, почти 38 хиляди са мъртви, а вие говорите за трансфери. Трябва да разберете, че футболът не може да живее във въздушен балон", изригна Леви, цитиран от "24 часа".

Лондонският клуб намамали с 20 процента заплатите за април и май на 550 служители и ги изпрати в отпуска.

Така Тотнъм се възползва от схемата за запазване на работните места, предложена от правителството. Нейното е предназначение е да подкрепи работодателите, чиято дейност е сериозно засегната от COVID-19.

Държавата компенсира 80% от заплатата (до 2500 лири на месец), както и внася всички застраховки. Леви обяснава, че така ще бъдат защитени служителите на клуба, а самият той няма да понесе големи загуби.

Заплатите на боса също е намалена. Тя е 330 хиляди на месец плюс бонус за ранното завършване на новия стадион на Тотнъм" За 2 месеца Леви ще загуби 130 хиляди.