Бившият вратар на Тотнъм Пол Робинсън е убеден, че "шпорите" имат реален шанс да се подсилят с офанзивния полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо.

Бразилецът стана ненужен в Байерн Мюнхен, който отказа да го остави в отбора поне за още един сезон и по всичко личи, че техничарят ще се върне във Висшата лига.

"Пазарът със сигурност ще претърпи удар това лято, но все пак ще има движение на футболисти. Все още мисля, че сделка за Коутиньо е възможна", заяви Робинсън пред Football Insider. 

"Байерн не се възползва от опцията за закупуване и той очевидно не е част от плановете на Барселона от известно време. Виждам завръщането на Филипе във Висшата лига. Смятам, че той ще бъде чудесно попълнение за Тотнъм."

"Той така и не успя да се установи, след като напусна Англия, а със сигурност е футболист за Висшата лига. Първенството ни е по-силно с него", добави Робинсън.

Както е известно, Коутиньо е свързван с бившите си отбори Ливърпул и Интер. Интерес към него има също така от Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Лестър, Нюкасъл и ПСЖ.

Според медиите в Испания Барселона е готов да свали цената на най-скъпата покупка в историята си до 80 милиона евро.