Шефилд Юнайтед се върна на победния път във Висшата лига, след като срази Тотнъм с 3:1 у дома. Остриетата играха силно, докато Шпорите разочароваха и логично загубиха. 

До почивката двубоят бе равностоен. И двата отбора не бяха достатъчно прецизни в последната третина от терена. В 28-ата минута Сисоко стреля извън наказателното поле, но не затрудни Хендерсън. 

В 31-ата минута обаче, домакините поведоха. Те разиграха много хубаво отдясно, Крис Башъм се включи напред и подаде встрани, а Сандер Берге овладя и с остър диагонален изстрел даде аванс на Остриерата. Това бе първия гол за Шефилд Юнайтед в 4-ия мач след подновяването на шампионата. 

Тотнъм обаче веднага отговори. Моура проби и бе бутнат, съдията даде авантаж, а след като топката бе изчистена в тялото на бразилеца, се оказа в краката на Хари Кейн, който смени посоката и вкара с левия крак. 

Последва обаче намеса на ВАР и попадението неочаквано бе отменено заради игра с ръка на Моура, който в ситуацията падаше на земята и изобщо не гледаше топката. От Тотнъм протестираха, но без резултат. До паузата не се случи нищо и почивката дойде при аванс за домакините. 

След паузата нищо кой знае какво не се промени. Домакините действаха спокойно и в 69-ата минута вкараха отново. Енда Стивънс се включи в наказателното поле и намери Лиз Мусе пред празната врата, за да може той да вкара. 

В 84-ата минута Оливър Макбърни направи резила на лондончани пълен, възползвайки се от пас на Сандер Берге. Голът на Хари Кейн в 90-ата минута бе само почетен за Тотнъм и не промени нищо по отношение на усещането, че лондончани играха много слабо. 

С победата Шефилд Юнайтед излезе 7-и с 47 точки, докато Тотнъм остава с 45 и шансовете за място в Топ 4 вече изглеждат само теоритични.