Атлетико Мадрид тресна Реал Мадрид в Талин и спечели Суперкупата на Европа след луда драма. Така "червено-белите" детронираха "кралете", които имаха два поредни трофея от тази надпревара.

Срещата предложи страхотен футбол, множество обрати и в крайна сметка заслужен успех за Атлетико.

Момчетата на Чоло Симеоне дръпнаха в резултата, след като Диего Коща вкара още в 49-ата секунда на мача. Реал обаче се вдигна бързо и с голове на Бензема (27) и Рамос (63 от дузпа) успя да направи пълен обрат.

Атлетико не се отказа и стигна до равенство в редовното време, след като Коща опъна мрежата в 79-ата минута. В продълженията "дюшекчийте" показаха по-добър футбол и тотално скриха топката на "кралете", като им забиха нови две попадения дело на Саул (98) и Коке (104).

Така Реал загуби без Роналдо и в дебютната среща на Лопетеги начело на отбора. Атлетико пък заслужено спечели третата си Суперкупа на Европа.


Двубоят в Талин започна лудо, като още в 49-ата сeкунда Атлетико Мадрид успя да опъне Реал. Тогава Диего Коща се подигра със защитата на "кралете" и с тупалка от малък ъгъл едва не скъса мрежата зад слисания Кейлор Навас.

Малко по-късно Серхио Рамос отново демонстрира чепатия си харектер, след като нанесе удар с лакът в лицето на Коща, но това отбягна от съдиите и Рамос се размина без никакво наказание.

Постепенно Реал овладя срeдата на терена и притисна сериозно Атлетико. В 17-ата минута Асенсио можеше да вкара уникален гол с пета, но Облак спаси. Последва и мощна тупалка на Марсело, но в аут.

Така се стигна до 27-ата минута, когато Бейл проби отдясно и качи топката на главата на Карим Бензема, който след грешка на Облак успя хитро да я мушне във вратата му за 1:1.

Малко по-късно Реал можеше да направи и пълен обрат, но Асенсио с фалцов удар стреля до гредата. Към края двата отбора си размениха по едно положение. За Реал пропусна Асенсио, а за Атлетико неточен бе Годин с глава.

Второто полувреме започна с леко приспивно темпо, като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности пред една от двете врати.

Така се стигна до 62-ата минута, когато Хуанфрен нелепо игра с ръка в пеналта след едно безобидно центриране и логично бе свирена дузпа. Зад топката застана Серхио Рамос и технично вкара за 2:1.

Последва натиск на Атлетико, но по-сериозните положения бяха за Реал, но "белите" не успяха да вкарат и трети гол. В 79-ата минута заслужено "дюшекчийте" успяха да изравнят.

Тогава Атлетико сътвори страхотна атака, която завърши с хладнокръвен удар и гол на Коща 2:2. До края на редовното време не се случи нищо интересно и логично последваха продължения.

В тях Атлетико започна по-добре и в 98-ата минута стигна до пълен обрат, след като Саул вкара феноменален гол за 2:3. Това обаче не бе всичко и след шест минути "дюшекчийте" набутаха нов гол дело на Коке.

До края не се случи нищо интересно и Атлетико заслужено взе мача и спечели Суперкупата на Европа.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:4

Голмайстори:

0:1 Коща (1)
1:1 Бензема (27)
2:1 Рамос (63 - дузпа)
2:2 Коща (79)
2:3 Саул (98)
2:4 Коке (104)

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Каземиро, Кроос; Иско; Бейл, Бензема, Асенсио

Атлетико Мадрид: Облак; Хуанфран, Савич, Годин, Ернандес; Саул, Коке, Родри, Льомар; Коща, Гризман