Златната световната купа, за която ще се борят най-добрите волейболисти на планетата по време на шампионата през септември, завърши своята обиколка сред българските фенове с мащабно събитие в центъра на София.

Най-желаният трофей беше представен лично от легендите на българския волейбол Любо Ганев, Борислав Кьосев и Евгени Иванов – Пушката!

Организаторите бяха приготвили различни изненади за жителите и гостите на столицата, а най-подготвените в играта с въпросите си тръгнаха с билет за мач на българския национален отбор от втората фаза световното първенство, която ще се проведе в София.

„Ние се стремим като федерация да направим така, че колкото се може повече хора да разберат, че има световно първенство, да дойдат в залите и да подкрепят българския национален отбор".

"Надявам се да успеем. Вече всичко друго остава в ръцете на момчетата, защото как ще започне и завърши първенството зависи единствено от тях“, заяви легендарния състезател и настоящ вицепрезидент на БФВолейбол Любо Ганев.

“Наистина се надявам на първи октомври тази купа отново да бъде тук в София и тук зад нея да са актуалните български национални състезатели! Наистина им го пожелавам от все сърце“, сподели друг голям български волейболист от близкото минало Евгени Иванов – Пушката.

„Аз мога само да пожелая на нашия отбор да се класира на първо място и както каза Евгени да се съберем всички отново тук“, каза пък Борислав Кьосев.