Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и кметът на Русе Пламен Стоилов ще открият на 12 септември /сряда/ Световното първенство по волейбол в град Русе. Това съобщиха от общинската управа. 

Русе е домакин на сблъсъците от група "Б", в която са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. Мачовете ще се играят между 12 и 18 септември. В първия ден в "Арена Монбат" са двубоите Франция - Китай (14.00 часа), Холандия - Канада (17.00 часа) и Бразилия - Египет (20,30 часа).

Музикалната програма за официалното откриване включва изпълнения на Общинския духов оркестър на Русе, на фолклорен танцов театър "Найден Киров" и на детски вокални състави. На сцената ще излязат мажоретки, както и талисманите на шестте отбора.

В същото време директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов призова зрителите да спазват указанията на охранителите в "Арена Монбат".  "Разчитаме на разсъдъка и културата на зрителите. Надявам се, че публиката ще бъде високо интелигентна", коментира Павлов.