Сигурен съм, че ще направим едно страхотно световно първенство по волейбол. Получихме поздравления за организацията от ръководителите на международната федерация, каза в Русе вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Той е убеден, че националният отбор на България ще направи страхотни мачове. 

"Момчетата са много мотивирани. Няма по-голяма мотивация от това да играеш на световно първенство пред собствена публика, в собствената си държава. Надявам се, че ще достигнем целта си, а тя е класиране за финалната шестица", заяви Ганев. 

Легендарният волейболист изрази надежда, че първенството ще запали много деца към този вид спорт. 

"За нас това е най-важното. Основната цел е да накараме децата да спортуват, а не да стоят само пред компютрите", каза Ганев. Той коментира, че се водят преговори България да бъде една от страните домакини на европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г., а Русе ще бъде един от градовете фаворити. Разговорите обаче са все още в начална фаза.

В крайдунавския град волейболната легенда на България представи книгата си "Любо Ганев. Светът отвисоко". Автори на фоторазказа за легендарния волейболист, както и неговите 1001 забавни и невероятни истории, са Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов.