Европейският шампион Русия победи с 3:0 (25:17, 25:19, 25:22) Финландия и се класира за третата групова фаза на световното първенство по волейбол в Италия и България.

Победата осигури на руснаците второто място в група "Е" и те ще се класират за следващата фаза като един от двата най-добри втори отбора, без значение от изхода на оставащите 4 мача от вечерната сесия.

Успехът на Русия пък сложи и край на теоретичните надежди на България за класиране за следващата фаза. Играчите на Пламен Константинов трябваше да се надяват на чиста победа на Финландия и успех в София над Канада по-късно тази вечер, за да могат да продължат като един от двата най-силни втори отбора.

Освен Русия, като най-добър втори напред ще се класира и подгласникът в група "Н". За момента тази позиция се заема от Франция, но по-късно във Варна предстои срещата между Сърбия и Полша, която ще определи крайното класиране и ще посочи последния шести отбор, който ще играе в третия етап на първенството в Торино.

Към момента сигурни за следващата фаза са Италия и Русия от група "Е", Бразилия от група "F", САЩ от група "G", както и Сърбия от група "Н". Най-резултатен за победата на Русия над Финландия бе Виктор Полетаев с 18 точки, а за Финландия Самуел Кайсласало завърши с 16.