България ще кандидатства за домакинство на световното първенство по волейбол през 2018 г. Новината разкри лично президентът на родната федерация Данчо Лазаров.

Той каза още, че премиерът Бойко Борисов и спортният министър Красен Кралев са осигурили необходимата подкрепа от страна на държавата.

„Едно от най-важните условия, което изисква световната федерация от кандидатите за организиране на световното първенство, на първо място е най-важният документ – подкрепата на правителството. Имаме такъв документ и той вече е изпратен в Милано. Този документ е с благословията на премиера Бойко Борисов и с подписа на министър Красен Кралев“, разкри Лазаров пред БНТ.

Очаква се България да кандидатства със залите в София, Варна, Пловдив и Русе.

„Съоръжението в Пловдив ще бъде завършено тази година, в Русе също, надявам се и в Бургас през следващата година. Така че това, което е необходимо като спортна инфраструктура го имаме“, добави още Лазаров.

Както е известно, България и Италия са домакини на Евро 2015, което ще се проведе есента, а през 2012 г. София прие финалите в Световната лига в зала „Арена Армеец“.