Мъжкият национален отбор на България записа четвърта поредна загуба от началото на Световната лига, след като отстъпи с 1:3 (25:18, 20:25, 23:25, 20:25) на Иран в първи мач от група F1, игран пред не повече от 200 зрители в зала "Пионир" в Белград, съобщава bgvolleyball.com . 

Любопитното бе, че това бе първи мач между България и Иран на ниво Световна лига, като досега двата отбора се бяха срещали в официален мач само на световно първенство. 

Българските национали започнаха без Тодор Скримов, който бе записан за мача като либеро. Както е известно, нападателят се контузи по време на мача с Русия преди няколко дни и все още не е готов за игра. 
 
Въпреки това България започна много добре, като спечели първия гейм, но след това допусна пълен обрат, така както стана и в мачовете срещу Русия и Полша в Калининград. 
 
Селекционерът Пламен Константинов заложи на следния стартов състав: Георги Сеганов - Цветан Соколов, Виктор Йосифов (капитан) - Светослав Гоцев, Николай Пенчев - Методи Ананиев, Владислав Иванов (либеро). 
 
България изигра силен мач на блокада с 10 точки срещу 4 на този елемент, но Иран превъзхождаше на сервис (8 аса срещу 5). 
 
Топ реализатор с 21 точки бе Мохамаджавад Манавинежад (1 блокада, 2 аса), а за България Цветан Соколов завърши с 19 (1 блокада).