Полша победи с 3:1 Канада и спечели последната си среща в група Е1 на турнира от Световната лига по волейбол. Преди това световните шампиони загубиха но България и Бразилия. С успеха си поляците имат досега в лигата три победи и три загуби. Канада е със същия актив.

Полша започна отлично срещата и бързо поведе с 6:2, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:5 за поляците. Символичните домакини в срещата показаха отлична игра в атака и защита и започнаха да трупат преднина, която при второто техническо прекъсване бе 8 точки - 16:8. В края на гейма канадците с много добра игра направиха впечатлява серия от 6 поредни точки и намалиха пасива си до 2 точки, но в крайна сметка Полша успя да запази преднината си и взе първата част с 25:21.

Канадците започнаха много силно второто част и поведоха със 7:2, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:4 в тяхна полза. Полша значително подобри играта си след прекъсването и успя не само да изравни при 11:11, но и да излезе напред в резултата. Последваха две равенства, след което с добра игра на мрежата и ас канадците поведоха с 16:13 при второто техническо прекъсване. Световните шампиони от Полша успяха в края на гейма да стопят пасив от 4 точки и изравниха резултата при 23:23.

Резултатът бе изравняван още два пъти, след като символичните домакини пропиляха два геймбола, но все пак поляците успяха да вземат гейма с 27:25. Полша поведе с 6:3 в началото на третата част, но с отлична игра на блокада Канада успя а да изравни при 6:6, а след ас на Джейсън Дероко дори поведе в резултата. При първото техническо прекъсване резултатът бе 8:7 за световните шампиони. Канада показа по-добра игра след прекъсването и успя да поведе, като при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:14 за северноамериканците. В края на гейма Канада успя да поведе с 4 точки при 20:16 и спокойно взе третата част с 25:20 и намали резултата - 1:2 гейма.

Четвъртата част започна много равностойно и резултатът бе изравняван няколко пъти, но при първото техническо прекъсване Полша водеше с 8:6. Канада изравни при 9:9, последва още едно равенство, след което световните шампиони дръпнаха в резултата и при второто техническо прекъсване водеха с 16:13. До края на гейма световните шампиони нямаха проблеми и спечелиха четвъртата част с 25:19 и съответно мача с 3:1.

Последният мач от групата е от 20.40 часа между отборите на България и Бразилия.