България записа втора победа на турнира във Варна на Лигата на нациите. Домакините надделяха трудно над Бразилия с 3:2 гейма. С успеха си националите ни имат 5 победи в лигата и 7 загуби и с 14 точки е на 12-о място във временното класиране.

Южноамериканците пък допуснаха три загуби във Варна и вече имат общо 4 в лигата срещу 8 успеха, а с 24 точки заемат четвъртата позиция. За България срещата започнаха Светослав Гоцев, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Боян Йорданов, Виктор Йосифов, Николай Пенчев и либеро Теодор Салпаров.

Двубоят стартира изключително оспорвано и до първото техническо прекъсване резултатът бе изравняван 7 пъти. След прекъсването резултатът бе изравняван още два пъти, след което с ас на Боян Йорданов и грешка при атаката на бразилците България поведе с 2 точки - 11:9. При второто техническо прекъсване авансът на домакините бе 3 точки - 16:13. След прекъсването България на три пъти успяваше да поведе с 4 точки и независимо че пропусна един геймбол с отлична атака на капитана Виктор Йосифов затвори гейма с 25:22.

България показа отлична игра в началото на втората част и поведе с 2 точки при 3:1, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:6. След три грешки на националите ни бразилците не само изравниха при 8:8, но и поведоха. Последваха 4 равенства, а при второто техническо прекъсване преднината от 2 точки бе за гостите - 16:14. Бразилия успя да поведе с 5 точки при 20:15, пропиля 2 геймбола, но без проблеми взе втория гейм с 25:19.

В началото на третата част националите ни започнаха много по-добре и набързо поведоха с 6:2, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:4 за България. Домакините продължиха с отличната си игра и в атака, и в защита и успяха да увеличат аванса си. С ас на Боян Йорданов при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:9 за България. До края на третия гейм българите не оставиха никакви шансове на бразилците и взеха частта с 25:15.

През четвъртата част гостите започнаха по-добре и поведоха с 2:0, но националите ни обърнаха до 3:2. Последваха 2 равенства, след което с много добра игра в атака и заради грешки на националите ни Бразилия реализира 4 поредни точки и при първото техническо прекъсване водеше с 8:4. Гостите успяха да поведат с 6 точки при 11:5, а при второто техническо прекъсване водеха с 4 точки - 16:12. Бразилците не само успяваха да поддържат аванса си, но и го увеличи и заслужено взеха четвъртата част с 25:18.

В тайбрека след четири изравнявания националите ни успяха да поведат с 2 точки при 7:5, но след грешка на домакините и отлична блокада на Бразилия резултатът бе изравнен - 7:7. След ново равенство момчетата на Пламен Константинов отново излязоха напред с 2 точки - 10:8. Националите ни показаха страхотен характер и спечелиха тайбрека с 15:12 и съответно мача с 3:2.