Националният селекционер на България Иван Петков беше доволен от мотивацията на волейболистките ни при чистата победа над Куба в Сапоро на световното първенство.

„След като сме победили с 3:0 съм доволен, но не мога да кажа, че и след мача с Италия бях недоволен. Този двубой с италианките бе дебютен за тима на първенството и на такова високо ниво. Нормално е да бъдем по-притеснени и да не покажем потенциала, който имаме. Не казвам, че отборът на Куба е точният барометър за нивото, на което трябва да играем. Но днес бе мач, в който показахме от първата до последната минута изключителна мотивация, желание и себераздаване и динамика на игрището със скорост на играта, която искаме да виждаме. На сервис, блокада и атака работихме много добре. Куба е достатъчно атлетичен съперник, на който силата му в атака не е по-слаба в някаква степен от тази на Италия. Срещу италианките бяхме по-сковани, но и естествено, нивото на двата отбора е различно“, коментира наставникът пред БНР.

„Предстои мач с отбора на Турция, който натрупа много опит в последните години. Но това не значи, че не трябва да изиграем срещата по най-добрия начин. Няма как да се изненадаме, въпросът е ние как ще влезем в срещата и с каква настройка ще я изиграем. Не се съмнявам, че нашият отбор ще има нагласата за битка, в която трябва да докажем на себе си, че можем да играем срещу такива силни съперници“, завърши Петков.