Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров коментира ситуацията около Пламен Константинов, който беше начело на мъжкия национален отбор по време на световното първенство в България и Италия. Договорът на Константинов изтече и не се знае дали ще бъде подписан нов контракт.

"Не мога да кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен. Дадохме много точна формулировка по случая и тя беше, че двете страни си запазват правото да преосмислят пребиваването на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор. Запазват и правото си в своята преценка дали да продължат или не".

"Към един определен момент ние прекратяваме нашите взаимноотношения, което беше редно да направим, но това не означава, че окончателно сме прекратили възможностите евентуално Пламен отново да бъде треньор на България, както и той предполагам".

"Дали би се съгласил или не, това е друга тема. Запазили сме тази възможност той отново да бъде селекционер. Тя важи за нас и за него, но и двете страни са свободни в своята преценка. Ако тълкувате правилно, ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена", заяви Лазаров пред медиите.

Той не пожела да коментира информациите за евентуално завръщане на италианеца Силвано Пранди начело на България, а новият селекционер на националния тим вероятно ще стане известен в първите седмици на 2019 година.