Положителните коментари и мнения за организацията на историческото Световно първенство по волейбол за мъже, на което страната ни беше домакин заедно с Италия, продължават с пълна сила! Месец и половина след финалния мач на шампионата, президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич отново отправи комплименти за провеждането на турнира.

За първи път в историята две държави получиха правото да организират най-мащабното събитие в света на волейбола, като градовете-домакини у нас бяха София, Варна и Русе. Боричич, който по време на турнира гледа няколко мача на живо в България и Италия, използва трибуната на 39-а генерална асамблея на CEV в Канкун, за да направи равносметка на последните няколко месеца.

"Изминаващата 2018-a година беше наистина вълнуваща за европейския волейбол. Поздравления за България и Италия за невероятната работа, която свършиха в провеждането на Световното първенство за мъже. Имаме две европейски държави, които станаха световни шампиони - Полша и Сърбия." 

"Италия стигна до сребърните медали при жени, докато Сърбия завършиха на 4-о място при мъжете, а Холандия зае същото място при нежния пол. Постигнахме някои невероятни резултати, но подобрихме и нашите дейности извън корта. Променихме формата на нашите състезания и предоставихме възможност на 56-те национални федерации да участват на най-високо ниво, както направихме с Шампионската лига, Европейската лига и Европейското първенство", сподели Александър Боричич.