Русия ще бъде домакин на световното първенство по волейбол за мъже през 2022 година. Това обяви Международната федерация по време на 36-ия конгрес на централата в мексиканския курорт Канкун.

"Много сме развълнувани, че ще си партнираме с Русия за световното първенство по волейбол през 2022 година. Нямаме съмнение, че Русия ще достави събитие от световна класа, в което FIVB ще представи най-новите технологии и напредък в развлеченията за феновете. След много конкурентен процес около подаване на оферти, FIVB единодушно стигна до заключението, че предложението на Русия е най-доброто за глобалното развитие на волейбола. Това ще ни позволи да запалим по волейбола хората в Русия, околния регион и по света", заяви президентът на Международната федерация д-р Ари Граса.

"Това е прекрасна възможност за Руската федерация по волейбол и руския народ да подкрепи своя отбор у дома. Видяхме какво вълнение в хората предизвика волейбола, след като Русия спечели първото издание на Лигата на нациите и вече гледаме напред към това да организираме едно голямо събитие, което да зарадва цялото волейболно семейство", коментира президентът на Руската федерация по волейбол Станислав Шевченко.