Треньорът на волейболния шампион при мъжете Нефтохимик Николай Желязков е фаворит за нов национален селекционер, пише вестник "24 часа".
 
Договорът на италианеца Силвано Пранди приключи след неуспешната олимпийска квалификация в Берлин. 72-годишният специалист твърдо няма да продължи да води България.
 
С Желязков разговори бяха водени още преди турнира в столицата на Германия. Все още управляващият федерацията, макар и редом с Любо Ганев, инж. Данчо Лазаров разкри, че е имало идея Пранди да бъде сменен именно от наставника на Нефтохимик за Берлин.
 
Желязков обаче бил категоричен, че би поел отбора, но от началото на следващия олимпийски цикъл. За съжаление на волейболните фенове у нас, националният ще го стартира, без да участва в Токио това лято.
 
Във федерацията са категорични, че за селекционерските постове във всички възрасти ще се кандидатства след подаване на мотивационни писма, както и стратегия за развитието на тима. Така ще проведат своеобразни конкурси.
 
Твърдо против тях се обяви наскоро най-успешният треньор на националния тим през този век Мартин Стоев. Той води юношите до 18 г.