Силвано Пранди може да остане начело на националния волейболен отбор на България за мъже до 2022 година. За това призна самият 72-годишен специалист интервю за La Stampa.

"Договорът ми с националния отбор на България изтича в края на 2020 година. Когато тази извънредна ситуация приключи, се разбрахме с Любо Ганев, че ще се чуем и ще гледаме бъдещата програма заедно. Има вариант за нов договор до 2022-а", заявява италианският специалист.

Професорът разказа и за периодът му с Любо Ганев, когато италианецът бе начело на Кунео, а президентът на БФВ бе играч на тима.

„Тренирах Любо Ганев две години. С него имах много интересна връзка, понякога дори конфликтна, не отричам, но нямахме много разногласия. Да кажем, че в моето училище играчът трябва винаги да се държи като спортист и ако има поведение, което не винаги е подходящо, аз се намесвам, за да го върна на ниво, съвместимо с моите идеи. Любо тогава беше момче, а сега е много интелигентен мъж. По онова време мислеше само за сервис и атака. Да кажем, че не винаги ме е следвал, но мога да кажа, че съм научил от него. Например, да направя няколко крачки назад от моите идеи“, заяви Пранди.