Япония постигна много ценна победа с 2:1 над фаворита Колумбия в първата среща и за двата тима от Мондиала в Русия.

Двубоят се игра на стадион "Мордовия Арена" в Саранск, а латиносите играха почти цял мач с човек по-малко, след като още в 4-ата минута Карлос Санчес бе изгонен заради игра с ръка в наказателното поле.

Той направи дузпа, която бе реализирана от Кагава, а с гениално изпълнение от фаул Кинтеро изравни в 39-ата минута на срещата.

Всичко в този мач приключи в 72-ата минута, когато Осако вкара победия гол за "самураите".

След този мач Япония е лидер в своята група "Н".


Срещата започна инфарктно и още в 3-ата минута Колумбия остана с човек по-малко, след като Карлос Санчес бе изгонен, след като спря с ръка връхлитащата топка към опразнената колумбийска врата.

Един от най-опитните играчи на латиносите бе изгонен директно с червен картон, а Япония получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Кагава и по безкомпромисен начин прати топката в мрежата.

В 12-ата минута Фалкао можеше да изравни, след като бе намерен в наказателното поле и с крак засече едно центриране, но стражът на Япония се намеси.

Последваха не особено интересни минути, но в 24-ата минута Нагатомо се намеси отлично и попречи на Куадрадо да отправи удар от близка дистанция.

В 30-ата минута в състава на Колумбия бе направена изненадваща смяна и Куадраро бе изваден от игра, за да бъде заменен Бариос.

В 38-ата минута Кинтеро с изключително хитро изпълнение успя да изравни. Той стреля по земя от фаул, а топката премина голлинията, макар че стражът на Япония я хвана. В крайна сметка латиносите с човек по-малко стигнаха до изравнителен гол.

До почивката нямаше повече попадения и резултатът остана непроменен.

Второто полувреме започна с добро темпо и в 50-ата минута Йошида овладя една топка в наказателното поле, но не успя да отправи удар по посока вратата, тъй като се засуети.

В 53-ата минута Осако се справи с Давинсон Санчес и от малък удар потърси близкия ъгъл, но в крайна сметка Оспина се справи прекрасно и спаси вратата си.

Минути след това стражът на Колумбия се справи отлично и след много хубав удар на Инуи от 15-ина метра.

В 61-ата минута Сакаи отправя неточен удар от дистанция и топката преминава покрай вратата.

През следващите минути като цяло Япония бе отборът, който владееше инициативата.

В 72-ата минута Осако върна аванса на Япония, след като с глава засече центриране от корнер и успя да реализира.

Минути след това Хамес от перфектна позиция не успя да вкара и направи голям пропуск, а до самия край на срещата резултатът остана непроменен. 

КОЛУМБИЯ – ЯПОНИЯ 1:2
0:1 Кагава 4 дузпа
1:1 Кинтеро 38
1:2 Oсако 72

Колумбия: Оспина, Куадрадо (30 – Бариос), Мурийо, Ариас, Мохика, Карлос Санчес, Лерма, Кинтеро (57 – Хамес), Фалкао, Изкуердо (70 – Бака)

Япония: Кавашима, Шоджи, Нагатомо, Сакаи, Йошида, Шибасаки, Харагучи, Кагава (70 – Хонда), Инуи, Хасебе, Осако (85 - Oказаки)