Бившият играч от НФЛ Райън О'Калахън разкри, че е гей, съобщава offnews. Той даде интервю, в което разказа за страховете си в този мъжки спорт и плана да се самоубие.

Райън, бивш футболист на шампиона Ню Инглънд Пейтриътс и Канзас Сити,  криел години наред своята сексуалност от страх, че ще бъде отхвърлен. Той дори построил кабина до дома си в Канзас и купил пистолети, планирайки да отнесе тайната в гроба.

Атлетът призова всички гейове да разкрият своята сексуалност. Тежкият близо 149 килограма мъж говори пред Outsports, сайт, фокусиран върху проблемите на хомосексуалните в спорта.

Райън разбира, че го привличат мъже още в гимназията. Младежът израства в консервативно градче в Калифорния. Той се насочва към ултра-мачо света на американския футбол.

"Кой бе се усъмнил в огромен футболист, че е гей. Футболният тим е идеалното място да се скриеш", каза Райън.

За нещастие обаче започват контузиите. Той се пристрастява към лекарствата. "Притъпяваха болката от травмите, болката от страха, че съм гей. Въобще не се тревожех, когато вземах Викодин", разкри още 33-годишният мъж.

С край на кариерата в НФЛ обаче той започва да се изолира от своето семейство. Решава да се самоубие, тъй като родителите му ще приемат по-лесно смъртта, отколкото факта, че е хомосексуалист.

Райън обаче прави нещо смело. Отива при шефа на Канзас Сити Скот Пиоли и му разказва всичко. "Гей съм", отсича той на срещата. Пиоли отговаря: "Добре, а какъв е проблемът, за който искаш да говорим".

Това е повратната точка в живота на бившия спортист. "Докато гейове продължават да се самоубиват заради своята тайна, има смисъл от интервюта като моето", смята Райън.

Той е седмият бивш футболист от този спорт, разкриващ, че е е хомосексуален. Джейсън Колинс от НБА го направи през 2013-а година и е единственият признал се за гей, който все още е част от по-важните американски спортове.