Григор Димитров заяви, че е победил Андрей Рубльов със спокойствие и търпение. Българинът се наложи с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 в мач от третия кръг на турнира в Мелбърн, но премина през някои критични моменти в третия и четвъртия сет, които в крайна сметка се развиха в негова полза след много дълги разигравания.

"Чувствах се добре психически, гледах напред към следващия гейм и се стараех да опростя играта си. Това ми помагаше да стоя добре в мача, да вкарвам поредици от добри топки и да покривам корта. Чаках своите шансове, но имаше и някои критични моменти, в които нещата не вървяха добре. Точно тогава обаче вкарах няколко първи сервиса, които ме измъкнаха. Рубльов се беше подготвил много добре тактически и често играеше по обратния диагонал. Хубаво е, че се справих и с това", каза той.

Относно времето в Мелбърн, което днес беше благосклонно към българина и той игра само на 31 градуса по Целзий, Димитров заяви: "Условията нямат значение за мен. Дали е топло, или студено, няма значение. Това е често срещано в нашата работа и каквото е за мен, това е и за съперника".