Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп категорично отказва да мисли за следващия кръг, но не крие, че амбициите са големи преди първия мач с Порто от 1/8-финалите на Шампионската лига.

"Мечтаехме за това през миналото лято и сега сме тук. Това е много добре. Вече сме на осминафинал. В турнира останаха само 16 много силни отбора. На нас ни е нужен положителен резултат тук и разбира се, вярваме в "Анфийлд".

Това е такова място, където атмосферата може реално да повлияе на резултата в мача. Но, за да се случи, ние трябва да постигнем резултат най-напред тук. За това ще е нужно да преодолеем много и много трудна работа.

Системата никога не ти печели мача. Всичко зависи от футболистите, които трябва да вършат правилните неща в правилните моменти и да оставят сърцата си на терена. Системата е само част от играта. Много уважавам Порто. Този отбор представлява сплав от опит и младост, футбол и бойни качества. Симпатични са ми.

Другите отбори се опасяват от мачовете с Ливърпул? Истината е в това, че също така никой не иска да играе с Порто. Нито за секунда не мислим за останалите европейски отбори и за това, с кой искат да играят. Ние трябва много внимателно да се отнесем към Порто. Това е физически силен, мощен и добре организиран отбор, който винаги действа по план", каза Клоп.