Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е най-обещаващият млад талант във футбола в този момент, се казва в изследване на Футболната обсерватория на Международния център по спортни науки (CIES), помещаваща се в Университета в Нюшател.

Анализът е базиран на базата на представянето на футболистите в последните две години, като най-възрастните са родени през 1998-а година. Прави впечатление, че 10 от топ 50 са оценени с пет звезди. Няма нито един играч, който е от Централна или Източна Европа. Анализът от последните две години е оформен на базата на изиграните минути на всеки от талантите и силата на първенството, в което той се състезава.

След Донарума на 2-о място се нарежда Албан Лафон- също вратар и той роден през 1999-а година в Буркина Фасо. Високият 193 сантиметра страж има 85 мача за Тулуза и е младежки национал на Франция.

Следват Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен и Франция), Кристиан Пулишич (Борусия Дортмунд и САЩ), Маланг Сар (Ница и Франция). Всички тези футболисти имат сериозната възможност да прекарат кариерата си в големите първенства на Европа, пишат от изследователският институт.