116-ият в световната ранглиста Малек Джазири изобщо не изглежда притеснен от факта, че получи най-тежкия възможен жребий на тенис турнира от сериите АТР500 в Дубай и ще играе с първия поставен в схемата Григор Димитров в първи кръг.

“Не се притеснявам изобщо, защото съм свикнал да играя срещу водачите в схемата. Миналата година играх с Мъри, по-миналата с Джокович, играл съм предишни години с Федерер… Свикнал съм на мачове срещу играчи от топ 10 и просто се надявам да стане добър двубой. Винаги идвам в Дубай, защото това е най-добрият турнир от сериите АТР500 и винаги се наслаждавам на престоя си, удоволствие е да играя тенис тук”, коментира Джазири, който миналата година стигна върховото в кариерата си 47-мо място в световната ранглиста.

Мачовете му с Мъри и Федерер в Дубай в миналото подсказват, че е коварен противник за първия двубой на Димитров, защото българинът е още не напълно свеж от вируса в Ротердам.

Джазири участва с “уайлд кард” в Дубай, а най-доброто му класиране в турнира е четвъртфинал през 2014-а, докато Григор никога не е печелил мач на дубайска земя, след като отпадна в 1 кръг при предишното си участие през 2011.