Пирин (Благоевград) и Витоша (Бистрица) завършиха наравно 2:2 в мача помежду им от група А във втората осмица на Първа професионална лига. Гостите на два пъти водеха в резултата, но в крайна сметка отново трите точки им бяха отнети. 

Срещата започна перфектно за Витоша и още в 4-та минута те откриха резултата. Ангел Стоянов получи подаване от Кутев и с хубав удар от границата на наказателното поле заби топката в долния ляв ъгъл на Георгиев. 

Домакините поеха инициативата веднага след това и в 35-та успяха да изравнят с гол на Юлиян Попев. Левият защитник на Пирин получи перфектно центриране от Конър Хендерсън от пряк-свободен удар и реализира с глава. 

След почивката играта отново се изравни, като и двата отбора допускаха прекалено много грешки в средата на терена. В 63-та минута обаче Стефан Христов попари феновете в Благоевград, след като получи топката в наказателното поле, успя да се откъсне от защитник на домакините и с хубав изстрел вкара в близкия ъгъл на вратата. 

Пирин обаче не не остана дълго губещ в резултата и девет минути по-късно Флорент Боджадж засече центриране на Хендерсън от корнер и с глава изравни за 2:2. 

В 85-та минута пък Радослав Кирилов проби индивидуално в наказателното поле и се откри сам срещу вратаря, но от малък ъгъл прати топката в напречната греда на Витоша.

Така Пирин остава на трето място в групата с 30 точки, а Витоша е последен с два 10 пункта.

Пирин - Витоша (Бистрица) 2:2
0:1 Aнгел Стоянов '4
1:1 Юлиян Попев '35
1:2 Стефан Христов '67
2:2 Флорент Боджадж '78

Пирин: Георгиев, Костадинов, Хендерсън, Кирилов, Сандев, Траянов, Паланков, Боджадж, Попев, Чапов, Митев

Витоша: Георгиев, Гочев, Бонев, Стоянов, Кутев, Ангелов, Старокин, Пеев, Котев, Христов, Гьонов