АЕК (Атина) се наложи с 2:0 над Левадиакос и докосва титлата в гръцкото първенство. И двата гола вкара Тасос Басакетас, като откри резултата в 12-ата минута от дузпа, а в 33-ата добави още едно попадение с удар извън наказателното поле.

АЕК се стреми да спечели първа шампионска титла от 24 години насам, но трябва да изчака решението на Апелативната комисия на федерацията по жалбата на ПАОК.

В момента два кръга преди края АЕК води с 63 точки, пред ПАОК с 61. Преди седмица обаче Дисциплинарната комисия отне три точки от ПАОК и присъди служебна победа за АЕК заради инцидента по време на дербито на двата отбора, когато президентът на черно-белите Иван Савидис нахлу на терена с пистолет на кръста.

Ако жалбата не бъде приета и решението остане, то два кръга преди края АЕК ще има 66 точки, а ПАОК- 58. Тимът от Солун в този кръг обърна съседите от Ксанти с 2:1, след като изоставаше с 0:1 до почивката. Разписаха се Диего Бисесуар в 58-ата минута и Евтимиос Кулурис в 85-ата.

Аполон Смирна се спаси от изпадане, след като победи с 1:0 миналогодишния шампион Олимпиакос. При това положение от Суперлигата изпадат Керкира и Платаниас, а Олимпиакос е на 3-о място с 54 точки.