Кей Нишикори изхвърли Григор Димитров точно на рождения му ден във втория кръг от силния "Мастърс" турнир в Рим след обрат и победа с 6:7(4), 7:5, 6:4.

Срещата между двамата продължи 2 часа и 58 минути, а нашето момче може много да съжалява за пропуснатата възможност, тъй като имаше аванс от сет и пробив, а освен това в третия сет водеше също с пробив.

Това бе пети мач между двамата и четвърти успех за японеца. Победата за Нишикори обаче бе доста логична, тъй като той бе фаворитът преди мача между двамата според букмейкърите и без съмнение е по-добрият клей играч. 

В първия сет азиатецът проби за 3:2, но в десетия гейм Григор върна пробива и изравни геймовете. В тайбрека нашенецът даде четири точки на своя опонент и на практика поведе със сет.

Във втория сет Гришо дръпна с пробив в тилдановия седми гейм и след това бързо взе първите две точки на подаването си, но Нишикори успя да върне пробива и се окопити, за да пробие отново в последния 12-и гейм на сета.

Така мачът бе пратен в трети сет, който започна отлично за Григор - пробив в петия гейм и затвърждаването му за 4:2. 

Все пак обаче неприятната ситуация се повтори и Нишикори върна пробива и изравни за 4:4, а след това в десетия гейм проби отново и стигна до успеха.